Бременна и бебето ù са загинали, след като миналата сряда Русия

...
Бременна и бебето ù са загинали, след като миналата сряда Русия
Коментари Харесай

Бременна и бебето ù загинали след руската бомбардировка на родилен дом в Мариупол |

Бременна и бебето ù са починали, откакто предходната сряда Русия удари родилен дом в Мариопул, където дамата е била, с цел да роди - оповестява. Снимки на окървавената жена в носилка, носена от мъже през руините на Мариупол, обиколиха света. Тези фотоси и видео са направени от публицист от АП. Това е един от най-бруталните моменти до момента в продължаващата 19 дни война на Русия против Украйна - разяснява новинарската организация и споделя историята на дамата.

Жената е занесена в друга болница, още по-близо до фронтовата линия. Там лекарите се мъчат да я поддържат жива. Осъзнавайки, че губи бебето, тя извикава " Убийте ме в този момент! ". 

Хирургът Тимур Марин открива, че тазът на дамата е сплескан, бедрото - откъснато. Медиците израждат бебето посредством цезарово сечение, само че то не демонстрира признаци на живот.

Тогава се концентрират върху майката. " Повече от 30 минути реанимация на майката не дадоха резултат. - споделя Марин пред АП в събота. - И двете починаха. "

В хаоса след въздушния удар предходната сряда лекарите не успяват да схванат името на дамата. Научават го, когато брачният партньор и баща ù идват за тялото.

Поне някой е пристигнал да я прибере - споделят лекарите. Иначе би попаднала в всеобщите гробове, които копаят за все множеството починали в Мариупол.

Обвинени във военни закононарушения, съветски публични представители настояват, че родилният дом е бил високомерен от украински екстремисти, с цел да бъде употребен като база. Твърдят, че вътре не е имало нито пациенти, нито медицински личен състав. Посланикът на Русия в Организация на обединените нации и съветското посолство в Лондон нарекоха фотосите " подправени вести ".

Журналистите на Асошиейтед прес, които вършат репортажи от вътрешността на блокирания Мариупол от началото на войната, обаче са документирали нападението и виждат жертвите и разрушенията от първа ръка. В може да се изгледа и видеото им, показващо окървавени бременни, които бягат от взривеното родилно отделение; медици, които крещят; деца, които плачат.

Журналистическият екип на АП търси хората в петък и събота в болничното заведение в покрайнините на Мариупол, където са преместени.

В града, който повече от седмица е без хранителни ресурси, вода, електричество и отопление, електричеството от спешните генератори е непокътнато за операционните зали.

Докато оживелите разказват тестванията си, детонации на открито раздрусват стените.

Една от оживелите родилки е блогърката Мариана Вишегирска. Тя роди момиченце ден след въздушния удар и го кръсти Виктория. След като фотоси и видеоклипове демонстрираха по какъв начин бременната Мариана тя се движи по осеяни с парчета стълби и притиска одеяло корема си, съветските управляващи обявиха, че тя е артист в инсценировка на нахлуване.



Мариана Вишегирска слиза по стълбите в интонации майчин дом. Снимка БТА/АП - Evgeniy Maloletka



Мариана пред разрушенията. Снимка: БТА/АП -Mstyslav Chernov

" Това се случи на 9 март в болница № 3 в Мариупол. Лежахме в отделенията, когато се разлетяха стъкла, рамки, прозорци и стени ", споделя пред АП Вишегирска, към момента облечена в същата пижама на точки, както при бягството си.

" Не знаем по какъв начин се е случило това. Бяхме в отделенията си и някои имаха време да се прикрият, други - не. "

Пристанищният град на Азовско море с население 430 000 души, основен за основаването на сухопътен мост от Русия към анексирания от нея Крим, гладува. В спонтанното ново родилно поделение всяко приближаващо раждане носи ново напрежение. " Всички родилки са претърпели толкоз доста ", споделя здравната сестра Олга Верешагина.

Една от разтревожените майки е изгубила част от пръстите на краката си при бомбардировките. В петък медиците й направиха цезарово сечение, като деликатно изваждат дъщеря ù и пламенно разтриват новороденото, с цел да подтикват признаците на живот. След няколко бездиханни секунди бебето проплаква. Радостни възгласи отекват в стаята. Новородената Алана плаче, майка ѝ плаче, а медицинските служащи избърсват сълзите от очите си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР